Ikona Bogorodica Izvrsno

Ikona Bogorodica Izvrsno. Ikona bogorodica trojeručica je najpoštovanija ikona u srba, jedna od najpoštovanijih u celokupnom hrišćanskom i pravoslavnom svetu i najpoštovanija u hilandaru. Godine, nakon strašnog požara u kome je izgorela polovina grada. Maja, pravoslavne crkve i vernici obeležavaju praznik čudotvorne pećke ikone presvete bogorodice.

Holyart De

Najcool Holyart De

Ikona je slika vizantijskog stila na drvetu, platnu, papiru ili na zidu (freska) koja izobražava hrista, bogorodicu, svece i scene iz biblije.pravoslavna crkva ikone ne koristi radi poštovanja same ikone nego lika koji je izobražen na njoj „u duhu i istini" (jovan 4:24). Prvi religiozni objekti se javljaju 985. Godine, nakon strašnog požara u kome je izgorela polovina grada.

Godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu varnava.

Prvi religiozni objekti se javljaju 985. Godine, kada jednu od mnogobrojnih pećina naseljava monah po imenu varnava. Godine.u carigrad ju je 460. Preneo vizantijski car lav mudri, tu je boravila u hramu majke božje sve do 898. Maja, pravoslavne crkve i vernici obeležavaju praznik čudotvorne pećke ikone presvete bogorodice. Ova ikona poznata je i pod imenom čajinska krasnica.ikonu je načinio sveti jevanđelista luka.na jednoj strani ove ikone nalazi se lik presvete bogorodice sa hristom, a na drugoj lik svetog jovana krstitelja.ikona je donesena u srbiju još za vreme nemanjića, a mesto prebivališta je menjala u zavisnosti od istorijskih okolnosti. Prvi religiozni objekti se javljaju 985.

Holyart De

Prvi religiozni objekti se javljaju 985. Nju je po predanju slikao sveti apostol i jevanđelist luka, u getsimaniji kraj groba presvete bogorodice, 48. Godine, nakon strašnog požara u kome je izgorela polovina grada. Za vrijeme drugog svjetskog rata, ustaše su sa ikone povadile dijamante, a italijanski vojnici su razorili oba hrama. Ikona je slika vizantijskog stila na drvetu, platnu, papiru ili na zidu (freska) koja izobražava hrista, bogorodicu, svece i scene iz biblije.pravoslavna crkva ikone ne koristi radi poštovanja same ikone nego lika koji je izobražen na njoj „u duhu i istini" (jovan 4:24). Ova ikona poznata je i pod imenom čajinska krasnica.ikonu je načinio sveti jevanđelista luka.na jednoj strani ove ikone nalazi se lik presvete bogorodice sa hristom, a na drugoj lik svetog jovana krstitelja.ikona je donesena u srbiju još za vreme nemanjića, a mesto prebivališta je menjala u zavisnosti od istorijskih okolnosti. Godine.u carigrad ju je 460. Maja, pravoslavne crkve i vernici obeležavaju praznik čudotvorne pećke ikone presvete bogorodice. Neverovatne kamene kule manastira meteori ili „viseće stene" su nastale povlačenjem mora pre 30 miliona godina. Ravno sedam vekova prohujalo je preko njegove čudesne lavre i sveta ikona mlekopitateljnica je nepomično stajala na svom.. Godine zbog nepažnje ondašnjeg crkvenjaka zapalio se oltar saborne crkve, u kojoj je stajala ova ikona.